Drumul Bucuresti - Bansko

Cu autocarul

Autocarele vor pleca la ora si in perioada aleasa de participanti. Noi propunem 30 Dec - 4 Ianuarie.

Recomandam autocarul pentru confort - in Bansko nu veti avea nevoie de masina.

Road trip - Cu masina

Sunt 549 km, jumatate pe autostrada, vara se pot face in 7 ore, dar fiind iarna va recomandam sa planificati 8 ore. Cu autocarul drumul dureaza aprox. 9 ore.

Traseul optim - Bucuresti - Giurgiu - Sofia - centura NORDICA pana cand intrati pe autostrada spre Kulata, Blagoevgrad, dupa Simitli faceti stanga catre Bansko.

Nu mergeti EXCLUSIV DUPA GPS - aveti grija ca GPS-ul sa urmeze traseul de mai jos. E simplu, doar trebuie un pic de grija.

Traseu pe Googlemaps

Harta Bansko si statii ski bus shuttle

Recomandari

Drumul este foarte bun, 50% autostrada si majoritatea drum relativ liber inafara localitatilor pe care se poate merge intins si fara probleme.
Fara a fi excelente, drumurile nu prezinta gropile din Romania, si sunt mult mai putin aglomerate.

Cum este cu condusul in Bulgaria si mai ales cu politia bulgara?
Trebuie cumparata vigneta – taxa de drum in varianta de 7-10 zile. Sunt necesare: carte verde (asigurarea RCA in original), talonul in original + delegatie daca masina este pe firma sau in leasing, sau procura notariala daca masina este inmatriculata pe numele altei persoane.
Daca respectati STRICT regulile de circulatie nu veti avea nici o problema.
Regulile de circulatie si in special limitele de viteza sunt insa mult mai stricte in Bulgaria, iar depasirea limitei legale cu peste 30 km/h este sanctionata cu ridicarea permisului de conducere.
Limitele de viteza sunt – 50 km/h in localitati, 90 inafara localitatilor, 130 pe autostrada.
Regulile de circulatie trebuie respectate cu strictete chiar daca uneori sunt aparent excesive – 60km/h in camp, etc. Politia este ascunsa la propriu in tufisuri sau dupa poduri si curbe.

Daca faceti acest lucru si respectati toate regulile, nu este nicio problema.

In alt cazuri - se pare ca politistii bulgari vorbesc excelent romana, si dupa ce solicita actele, in functie de “gravitatea” faptelor accepta chiar si 10 EUR sau 20 EUR pentru a inchide ochii in cazul comiterii unor mici contraventii. Se poate negocia, cu textele obisnuite “este masina parintilor, nu avem bani, suntem studenti, etc.”
Obligatoriu – masina sa fie dotata cu anvelope de iarna si cu lanturi de zapada (acestea se monteaza doar cand este zapada foarte mare pe drum, situatie foarte putin probabila)

You are here: Drumul